Коли оптимально споживати яєчний жовток: найкращий час для засвоєння поживних речовин

0 Comments

Яйце – це продукт, який широко відомий своєю поживністю та корисними властивостями. Однак деякі люди уникають вживання жовтка яйця, оскільки вважають його високим за вмістом холестерину. Але насправді яєчний жовток має безліч переваг і має свої особливості, коли його варто включити до раціону харчування.

По-перше, яєчний жовток є джерелом корисних речовин, таких як лецитин, каротиноїди, вітаміни В та Е. Лецитин, наприклад, сприяє покращенню пам'яті та концентрації уваги, а також регулює обмін речовин. Каротиноїди, своєю чергою, є антиоксидантами, які захищають організм від вільних радикалів.

По-друге, яєчний жовток є джерелом холестерину, яким організм потребує нормального функціонування. Крім цього, жовток містить вітамін Д, який потрібен для міцних кісток та здоров'я імунної системи. Таким чином, помірне вживання яєчного жовтка може бути корисним для збереження загального здоров'я.

Список продуктів, при вживанні яких Досить корисним є яєчний жовток.

ПродуктПоживні речовини
МоркваВітамін А, каротин
ПомідориЛікопін, вітамін С
Болгарський перецьВітамін С, вітаміни групи В
СмородинаВітамін С, вітамін Р, вітаміни групи В
КукурудзаВітамін А, вітамін С, фолієва кислота
ПерсикиВітамін С, бета-каротин, вітамін Е
АбрикосиБета-каротин, вітамін С, вітамін Е

На думку фахівців, вводити яєчний жовток як прикорм можна починати вже з 7,5-8 місяців життя дитини, А ось білок краще пробувати давати після 1 року.

Коли краще їсти жовток?

«Яйця на сніданок — найкращий варіант першого білкового прийому їжі, тим більше, що в ранковий час їх можна спокійно їсти з жовтком (а саме в жовтку міститься холестерин).

Коли не можна їсти яєчний жовток?

Також їх з обережністю варто їсти при захворюваннях печінки та жовчного міхура, оскільки жовток має жовчогінну дію і може спровокувати загострення жовчнокам'яної хвороби. Не перевищувати норму споживання яєць слід також пацієнтам із цукровим діабетом та серцево-судинними захворюваннями.

Як краще засвоюється жовток?

Краще їсти жовток у поєднанні з олієющоб усі кислоти засвоїлися нормально. А ось білок яйця у сирому вигляді є вкрай небажано, тому що його білок авідин блокує дію одного з найважливіших вітамінів – біотину, відповідно, порушуються обмінні процеси.

Related Posts