Як правильно їсти краба: етикет та правила

0 Comments

Вживання краба – це основа розваги у багатьох культурах. Але, як і з усіма морепродуктами, є правила, обов'язкові, якщо ви не хочете порушувати ритуал застілля. Тому ми підготували кілька рекомендацій щодо того, як взятися за їжу, щоб підкреслити свою елегантність та повагу до страви.

Перш ніж розпочати вживання краба, важливо подбати про гігієну рук. Це допоможе уберегти вас від бактерій чи можливих інфекцій. Слідкуйте за тим, щоб руки були чистими та сухими, перш ніж взятися за харчування, щоб не зіпсувати його смак та аромат.

Коли подають краба, він зазвичай вже оброблений, що означає, що м'ясо його ніг можна відразу почати їсти. Відділіть великі шматочки, ласкаво просимо у світ яскравого смаку! Постарайтеся їсти краба з насолодою та акуратно, не забуваючи про те, щоб не розлетіло навколо вас, і не вийшло безглузде та неприродне становище тіла.

Таблиця "Як є краба з етикету":

НомерПункт
1Ножем та вилкою
2З використанням спеціальних інструментів
3З руками
4За допомогою щипців

Щоб відокремити м'ясисту частину від щільного панцира, візьміться за хвіст і відхиліть його убік, злегка провертаючи. У краба без панцира м'ясо відокремлюють ножем, а потім їдять вилкою. Якщо ж хітин поки що на місці, відкладіть прилади – руками буде зручніше.

Як є морепродукти з етикету?

Разом з морепродуктом вам повинні подати лимон, винну заливку чи оцет, кислий чи гострий соус. Також вам принесуть спеціальну вилку для морепродуктів або ложечку. Візьміть раковину і відокремте столовим приладом молюска, важливо не здирати вилкою устрицю, а лише акуратно її підчепити.

Чим їдять креветки у ресторані?

Креветки Невеликі креветки можна сміливо їсти руками: однією рукою тримати за голову, другою зняти хвостик. Для більших креветок знадобляться лопатка і вилка: потрібно відокремити голову і хвіст, потім витягнути з панцира шматочки м'яса.

Якою вилкою їдять морепродукти?

Є нескладні правила для поїдання риб, морепродуктів: тушковану, варену рибу їдять, використовуючи спеціальний прилад. «правою вилкою» відокремити шматочок філе, відправити «лівою вилкою» до рота (якщо немає двох виделок – допомогти виделці шматком хліба);

Як є креветки в панцирі у ресторані?

За правилами неочищені креветки їдять руками. При сервіруванні на столі обов'язково стоятимуть тарілка для панцирів і чаша з лимонною водою для ополіскування рук (або замінять її ароматизовані вологі рушники). При подачі креветок у смаженому вигляді панцир зазвичай залишають лише на кінчику хвоста.

Related Posts