Як правильно заквасити молоко сметаною в домашніх умовах: покрокова інструкція

0 Comments

Закваска молока сметаною – це один із найпростіших і найдоступніших способів приготування свіжої та смачної сметани в домашніх умовах. Сметана, отримана з використанням цього методу, має неповторний смак і аромат і є відмінним доповненням до багатьох страв.

Для заквашування молока сметаною вам знадобиться свіже нежирне або середньозорове молоко, а також натуральна закваска у вигляді сметани високої якості. Розраховуйте, що на кожен літр молока вам знадобиться приблизно 100-150 г закваски.

Процес заквашування молока сметаною досить простий. Спочатку необхідно розігріти молоко до температури приблизно 40-45 градусів за Цельсієм. Потім вносите в молоко закваску та добре перемішуйте. Покрийте ємність із заквашеним молоком та залиште на кілька годин при кімнатній температурі для ферментації. Чим довше відбуватиметься ферментація, тим кисліше буде виходити сметана.

Як заквасити молоко сметаною в домашніх умовах
КрокОпис
1Підготуйте інгредієнти: 1 літр молока та 2 столові ложки сметани із живими заквасочними культурами.
2Нагрійте молоко до температури 40-45 градусів за Цельсієм.
3Додайте|добавляйте| сметану в підігріте молоко і добре перемішайте.
4Перелийте отриману суміш у скляну ємність, накрийте кришкою чи плівкою.
5Залишіть ємність із заквашеним молоком на 8-12 годин за кімнатної температури.
6Покладіть готову сметану в холодильник на кілька годин для охолодження.

Як зробити кисле молоко зі сметаною?

Кип'ячене молоко слід охолодити до 38-40 °С. В окремій ємності змішайте 200 г сметани та 100 мл молока до однорідності. Потім розбавте в решті молоці, накрийте кришкою та укутайте на ніч. Якщо рецепт виконаний правильно, то наступного дня ви отримаєте загуслу молочну масу з сироваткою, що відокремилася.

Чим заквасити молоко для кислого молока?

Отримати найпростішу простоквашу легко: нагріти молоко, поставити його в тепле місце і додати трохи сметани (столова ложка на літр молока), якщо немає сметани – можна заквасити молоко за допомогою скибочка чорного хліба. Простокваша буде готова вже за пару-трійку годин.

Чи потрібно кип'ятити молоко для сквашування?

Просто внесіть закваску в молоко кімнатної температури (а це молоко можна зберігати при кімнатній температурі), перемішайте, розлийте склянками і увімкніть йогуртницю. Використовуючи звичайне молоко (пастеризоване), пам'ятайте: його настійно рекомендується прокип'ятити та остудити перед заквашуванням.

Як зробити закваску для приготування сметани?

Кип'ятимо скисло молоко в каструльці. Потім даємо йому трохи охолонути і вливаємо тепле молоко у скляну літрову банку. Додаємо кефір, закриваємо кришкою. Банку струшуємо, кутаємо в ковдру та залишаємо на 7-8 годин при кімнатній температурі.

Related Posts