Як вибрати найкращу оливкову олію: поради та рекомендації

0 Comments

Оливкова олія є одним із найпопулярніших і корисних видів рослинних олій. Воно відрізняється високим вмістом необхідних організму жирних кислот і антиоксидантів, які надають йому безліч цінних властивостей. Однак, при виборі оливкової олії варто звернути увагу на кілька факторів, щоб отримати найкращу якість та смак.

Першим і, мабуть, найважливішим критерієм при виборі оливкової олії є її походження. Ідеальним варіантом буде оливкова олія, вироблена в країні з довгою традицією у вирощуванні оливок, наприклад, в Італії, Греції чи Іспанії. У цих країнах вирощування оливок та виробництво олії є національним надбанням, і місцеві виробники дбайливо зберігають старовинні рецепти та технології. Такий вибір забезпечить вам високу якість та неповторний смак продукту.

Другий важливий фактор, який слід врахувати при виборі оливкової олії, – це його класифікація. Існують різні класи оливкової олії, такі як екстра-верджин, верджин та звичайна олія. Екстра-верджин – це найвищий клас олії, який виготовляється тільки з першого холодного віджиму оливок. Воно має найбільш яскравий смак і аромат, а також найвищий вміст корисних речовин. Чим вище клас олії, тим краще його якість та смак. Тому варто звернути увагу на класифікацію при виборі оливкової олії.

Яка оливкова олія вважається найкращою
МаркаКраїна виробництваСортОпис
Castillo de CanenaІспаніяExtra VirginОлія виготовляється з оливків манцанілу та пікаоль.
FrescobaldiІталіяExtra VirginОтримано методом холодного віджиму з оливок Франтоїо та Морайоло
GalloПортугаліяExtra VirginОлія збалансованого смаку з нотками стиглої оливки
ColavitaІталіяExtra VirginВисокоякісна олія, підходить для використання у харчовій промисловості
LagranjaІспаніяExtra VirginОлія з оливок сорту Арбекіна ікорт користується популярністю у шеф-кухарів

Найкращою олією за смаковими якостями вважається Тосканське – Італія. олія з Греції. Вищий пілотаж – якщо знайдете масло, на якому буде вказано рік віджиму (не дата виробництва – момент розливу, а саме рік віджиму). 2023 р.

Який фірми оливкова олія найкраща?

Топ-7 брендів-виробників

  • MaestroDeOliva. Іспанський бренд, що виготовляє смачне оливкова олія за доступною ціною, завдяки чому він і сподобався російським господаркам.
  • Monini. Популярний виробник оливкового та трюфельного олій. …
  • Terrae Federiciane. …
  • Borges. …
  • Мінерва. …
  • Coopoliva. …
  • Di Battista.

Яка найякісніша оливкова олія?

Отже, найкраща оливкова олія – ​​це Extra Virgin першого (холодного) віджиму. Іншими мовами воно може називатися Extra Vergine (італійська), Extra Vierge (французька) або EVOO (міжнародний варіант).

Як вибрати оливкову олію в Україні?

Якісна оливкова олія має бути світло-зеленого або золотистого кольору.. Оливкова олія темнішого кольору свідчить про погану якість продукту. Якісна олія має запах свіжості. Простий спосіб перевірки виробника на чесність – покласти трохи олії в морозильник.

Як вибрати якісну натуральну оливкову олію?

Ідеальне оливкова олія:

  1. Маркується Extra Virgin, перший холодний віджимання, нерафінований.
  2. Має знак P.D.O. …
  3. Кислотність – до 0,8%.
  4. Колір від світло-золотого до темно-зеленого, без осаду та білих пластівців.
  5. Вказана країна виробництва, є точна адреса виробника, імпортера та експортера.

Related Posts