Пончики, без сумніву, є одним із найпопулярніших десертів у всьому світі. Але, щоб спекти смачний та ароматний пончик, необхідно правильно вибрати борошно – один із найважливіших інгредієнтів.
Вибір борошна для приготування пончиків може сильно впливати на текстуру, смак і колір. Від правильного вибору залежить, чи будуть пончики соковитими та легкими або, навпаки, сухими та щільними.
Існує кілька видів борошна, що ідеально підходять для приготування пончиків. Одним із довготривалих факторів у виборі є протеїновий вміст борошна, який визначає її здатність затримувати вологу та створювати структуру тесту. Вищий вміст протеїну надаватиме погану текстуру пончикам, тоді як менш протеїнова мука буде створювати пухнасту і легку консистенцію.
Борошно | Опис | Переваги | Недоліки |
---|---|---|---|
Пшеничне борошно | Виходить із пшеничних зерен шляхом очищення та подрібнення. | – Висока поживна цінність – Універсальність використання – Добре розвиває глутен | – Може викликати алергічні реакції у деяких людей – Високе глікемічне навантаження |
Житнє борошно | Виходить з житніх зерен шляхом очищення та подрібнення. | – Багатий вітамінами та мінералами склад – Корисна для травлення – Низьке глікемічне навантаження – Неповторний особливий смак | – Низький вміст глютену |
Гречане борошно | Виходить з гречки шляхом очищення та подрібнення. | – Багатий вітамінами та мінералами склад – Відсутність глютену – Добре переноситься організмом | – Відносно низька поживна цінність |
Що таке Донат мейкер?
Прилад для приготування пончиків (Пончик мейкер) Smile WM 3606.
У чому різниця між Донатами та пончиками?
Донат – десерт з начинкою покритий глазур'ю з можливим додаванням посипання. Пончик – це кондитерський виріб без начинки, без глазурі та без посипання, виготовлений із суцільного тіста, посипаний цукровою пудрою. Донат подається холодним, у той час як пончиком ласують виключно у гарячому вигляді.
Як називається апарат для пончиків?
Пончикові аппарти поділяються на моделі з ручним та автоматичним дозатором, а також за обсягом ємності для фритюру.