30 Жовтня, 2023 0 Comments 1 category
Для приготування солоду підходять тільки цілі зерна з високою здатністю до проростання (90% і більше). Не можна брати нещодавно зібраний ячмінь чи жито, оскільки в них цей відсоток значно нижчий. З моменту збору має пройти не менше 2-х місяців.1 жовт. 2014 р.
Який солод найкращий для випікання хліба?
У випічку зазвичай додають житній чи пшеничний солод. Житній ферментований солод додають у хліб, щоб надати йому аромату, кольору та смаку як у житнього хліба. Житній неферментований солод використовують для покращення якості готового тесту. У хліба зі світлим солодом чудова скоринка, повітряний м'якуш.
Як самому зробити солод?
Який солод можна смажити
- Замочити зерно на 2-2,5 діб. Кожні 8 годин зливати воду та залишати зерно на пару годин без води, потім заново заливати водою.
- Викласти зерно рівномірним шаром, зверху прикрити тканиною. …
- Висушити зерно на сонці або в духовці: 40 ° С, 25-30 годин, періодично помішувати.
Збережена копія
Category: Поради для дому