З чого краще робити солод

0 Comments

Для приготування солоду підходять тільки цілі зерна з високою здатністю до проростання (90% і більше). Не можна брати нещодавно зібраний ячмінь чи жито, оскільки в них цей відсоток значно нижчий. З моменту збору має пройти не менше 2-х місяців.1 жовт. 2014 р.

Який солод найкращий для випікання хліба?

У випічку зазвичай додають житній чи пшеничний солод. Житній ферментований солод додають у хліб, щоб надати йому аромату, кольору та смаку як у житнього хліба. Житній неферментований солод використовують для покращення якості готового тесту. У хліба зі світлим солодом чудова скоринка, повітряний м'якуш.

Як самому зробити солод?

Який солод можна смажити

  1. Замочити зерно на 2-2,5 діб. Кожні 8 годин зливати воду та залишати зерно на пару годин без води, потім заново заливати водою.
  2. Викласти зерно рівномірним шаром, зверху прикрити тканиною. …
  3. Висушити зерно на сонці або в духовці: 40 ° С, 25-30 годин, періодично помішувати.

Збережена копія

Related Posts

Вухо рветься, що робити

0 Comments

Чому рвуться вуха? Найчастіше причинами ушкоджень барабанної перетинки є хронічне…